Няколко инвеститори са проявили интерес към седеметажната сграда на МБАЛ – Ботевград. Сред тях са и представители на японската клиника “Токуда”. Те са провели среща с кмета Георгиев и са споделили с него, че идеята им е да превърнат високия блок в гинекологичен или кардиологичен център.
Датата за провеждане на търга за продажба на седеметажната сграда все още не обявена официално от общината. Да припомним, че първоначалната тръжна цена на обекта надхвърля 5 000 000 лв. 

Инвеститорски интерес е проявен и към гаражите на лечебното заведение, които не се използват от години. Обектите е поискал да закупи собственикът на верига магазини “Плюс” за България, за да разшири мястото за хипермаркета, който се строи между болницата и Горското
Най-вероятно на редовната сесия, която ще се проведе в края на този месец, градоначалникът ще внесе предложение за продажба на гаражите.

Очаква се да бъде продаден първия етаж от административната сграда на болницата. Първият бе закупен наскоро от няколко местни лекари, след които е д-р Веселин Русинов.

Средствата от продажба на обособените части, които не са необходими за дейността на МБАЛ, ще се използват за здравеопазване и социални дейности – заяви кметът Георгиев пред наш репортер.