Футболистите на Балкан пропиляха два гола аванс и завършиха наравно - 2-2 с гостуващия тим на Надежда Доброславци. 


На терена с изкуствено покритие на Герена Балкан водеше с 2-0 след края на първото полувреме. Домакините вкараха гол още в 3-та минута, когато след центриране на Кристиян Ковачев топката прехвърли всички в наказателното поле и влезе в далечния ъгъл на вратата на Надежда.


В 25-та минута именно от Ковачев тръгна бърза триходова атака на Балкан. Той намери Николай Цветков, Демона с  едно докосване пусна към Григор Долапчиев и централният нападател с точен отмерен удар направи 2-0 за Балкан.


Неочаквано за мнозина, през второто полувреме нещата се обърнаха. Гостите заиграха доста по-активно и намалиха на 2-1 в 57-та минута след точно изпълнена дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранител на Балкан в наказателното поле.  А в 68-та минута стигнаха и до равенство 2-2 след бърза контраатака. Малко по-късно дори пропуснаха да поведат от много удобна позиция.


До края Балкан натискаше постоянно, но съперникът му се бранеше здраво и не позволи на зелените да стигнат до победен гол. При едно спиране на играта заради контузен играч на Надежда играта бе спряна за повече от пет минути, но главният съдия даде само 3 минути продължение.


По този начин Беласица се откъсна на върха с 4 точки повече от Балкан, след като срази като домакин ОФК Костинброд с 4-1. Тимът от Петрич обаче има един мач повече.  Витоша Бистрица загуби у дома от Банско тийм с 0-1, а друг отбор от Топ 5 - Кюстендил, падна като гост на Пирин Гоце Делчев с 1-0.


Три срещи от този 23 кръг бяха отложени заради заснежени терени. Това бяха мачовете Чавдар Етрополе - Оборище, Пирин Разлог - Рилски спортист и Гранит Владая - Сливнишки герой.


В следващия 24 кръг другата събота, 19 март Балкан гостува на ОФК Костинброд.