Днес футболистите на Балкан се наложиха над гостуващия Пирин от Гоце Делчев с категоричното 4-1. Това бе предпоследното домакинство на зелените в първенството на Югозападната трета лига.


Балканци започнаха мощно и още в първите десет минути водеха с 2-0. Първото попадение отбеляза в 6-та минута Николай Цветков след прецизно изпълнение на пряк свободен удар от около 24 метра. Три минути по-късно зелените осъшествиха страхотна четириходова атака, след която на ударна позиция се озова Ивайло Бояджиев и той не пропусна.


Осем минути след началото на второто полувреме Калоян Бонев направи 3-0, засичайки отличен пас на Павел Петков. Нападателят би силно и точно под напречната греда.


В средата на второто полувреме - в 67-та минута, бе отсъдена дузпа за Балкан за игра с ръка на гостите в пеналта. Павел Петков направи жест, остъпвайки изпълнението на младия Николай Миков, който бе точен от бялата точка за 4-0.  В 72-та минута Пирин успя да вкара почетния си гол след двуходова атака, а пет минути след това вратарят на Балкан Котев се намеси отлично, спасявайки удар на откъснал сес ам срещу него футболист на гостуващия тим.


Пет минути преди края играта бе спряна за малко повече от минута заради влязло на терена куче.


Два кръга преди края Беласица вече е сред професионалния футбол. От новия сезон тимът от Петрич ще играе във Втора лига, след като днес се наложи у дома над Вихрен Сандански с 3-2. Именно на Вихрен Балкан ще гостува в предпоследния кръг.