Екипът на ямболии ще облече Иван Лилов, оповестиха днес официално от клуба. Бившият национал сложи подписа си под договор с тима от Града край река Тунджа до края на сезон 2022/2023. По този начин роденият в Ботевград получи подарък за своя рожден ден, който е днес.


 През миналия сезон гардът бе част Тимишоара, където се превърна в основна фигура, но пропусна немалка част от кампанията, тъй като получи частично разкъсване на левия глезен. Все пак той помогна на „лъвовете“ да се класират за първия кръг в плейофите на Румъния. Лилов се отчете със средни показатели от 9.1 точки, 3.4 борби и 3.3 асистенции за 27 мача във всички турнири в северната ни съседка.


 Това ще бъде втори престой за него при ямболии, след като игра за тях през сезон 2020/2021.


 Кариерата на 34-годишния баскетболист преминава още през Лукойл Академик, Балкан Ботевград, Рилски спортист, Спартак Плевен и Берое Стара Загора. 196-сантиметровият стрелец има периоди още в турския Олин Едирне, македонския Фени Индустри Кавадарци, румънския Газ Метан Медиаш, италианските Киети и Латина, както и в унгарските Седеак Сегед, Дебрецен и Капошвари.