Днес футболистите на Балкан гостуваха на лидера Марек в Дупница и загубиха с 4-1 (3-1). Домакините първи гол в 22-та минута за 1-0. Пет минути по-късно - в 27-та, Балкан изравни с попадение на Калоян Бонев. Малко по-късно обаче реферът Димитър Димитров отсъди дузпа в полза на домакините, те я вкараха и поведоха с 2-1.  Преди това, при 1-1, балканци изпуснаха златен шанс да поведат, но този път Бонев не можа да порази вратата на Младенов. А при 2-1 зелените удариха и греда.


Този втори гол за Марек, както и пропускът, като че ли пречупи Балкан, който три минути преди края на полувремето допусна и трети - 3-1 за Марек.


През второто полувреме Балкан имаше повече шансове, но не можа да ги реализира. В 83-та минута Анжело Кючуков - син на една от легендите на Марек, отбеляза четвърто попадение за крайното 4-1 за домакините. Резултат, който се получи и в първия мач между двата тима през септември в Ботевград.


По прогарама следващият мач на Балкан трябваше да е другата събота - 26 ноември, като домакин на Чавдар. Тимът от Етрополе обаче днес отстрани Пирин с 2-0 в турнира за Купата на България и следващият му мач във Варна срещу Спартак е на 27 ноември. Така че срещата Балкан - Чавдар със сигурност ще бъде отложена.