От Националната баскетболна лига пак се изгабаркаха с "Балкан". След като часове преди старта на шампионата бе натирен от участие като мръсно коте, два дни преди Голяма Задушница клубът загуби целия депозит ат 25 000 лева,  внесен през август като гаранция за започването на първенството.  Против е бил само представителят на "Лукойл Академик", този на "Спартак" Плевен се въздържал, гласи неофициалната информация. За да бъде унижението пълно, клубовете в лигата гласуваха на "Балкан" да бъдат върнати 3 бона от тази сума. Нещо като милостиня или подаяние. По-точно -  "за Бог да прости".

""Така е по правилник. Всеки клуб, който започне шампионата и не продължи, губи внесения депозит", каза пред наш репортер генералният мениджър на лигата Стефан Станев. На уточнението, че "Балкан" въобще не е започвал, а е бил изхвърлен именно от лигата, той не намери убедителен отговор, препращайки отново към правилника.

 

Money for nothing,  както пеят  Дайър Стрейтс. Депозитът наистина се превърна в пари, хвърлени на вятъра. И те съвсем не са общински, каквито са омръзналите вече изцепки на  някои фактори, а са дадени от частни лица.