Днешното „Ясеновско утро” е кулминацията от поредицата музикални, научни, спортни, художествени и много други изяви, в които възпитаниците на училището    показват себе си пред етрополското общество.


Празника на училището уважиха: Димитър Димитров – кмет на община Етрополе, Марин Маринов – народен представител в 49-то Народно събрание, Христо Андреев – председател на Общинския съвет, Станка Димитрова – заместник-кмет, Мариян Маринов -  председател не КНСБ в Рудодобивния комплекс „Елаците” и Пламен Славчев – от издателство „Просвета” АД.


Започнаха с внасянето на училищното знаме и химна на гимназията. В словото си, директорката открои мястото на СУ „Христо Ясенов” в учебната схема на общината. Изказа благодарност, за постигнатите резултати, на учителите, помощния персонал, за съдействието на родителите, на ръководството на общината и на цялата общественост. Защото „ СУ „Христо Ясенов” е „емблемата на град Етрополе”.


В своя поздравителен адрес на кмета Димитър Димитров и в словото на Марин Маринов – народен представител в 49-то народно събрание, потвърдиха оценките на директорката от доклада.


Паралелно с празнично слово, Мила Манчева- директор на СУ "Хр.Ясенов", връчи и Почетен знак "За принос в развитието на образованието в Средно училище "Христо Ясенов" на дългогодишните учители: Йорданка Благова, Маргарита Хлебарова, Петя Недкова, Румяна Пенкова, Снежана Тепавичарова, Татяна Кацарова, Ценка Бояджиева и Васил Пешев.


Тя съобщи, че по повод Патронния празник на училището, поздравителни адреси са изпратени от: Росица Иванова – началник-РУО София -област, Янка Такева - председател на СБУ, проф. дтн инж. Цоло Вутов - управител на ГЕОТЕХМИН ООД, инж.Драгомир Драганов - изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, от училищата и детските градини в община Етрополе, издателство "Просвета", Обществен съвет към СУ "Хр.Ясенов", Клуб "Спорт и здраве-Етрополе", Клуб на миньора и минното дело при Елаците- Мед.


Както обикновено се прави в последните години, и този празник на училището, обедини радостта и веселието на своите възпитаници, на техните родители и на зрителите в залата в един стриктно подготвен и прекрасно изпълнен концерт-спектакъл. Условно може да го разделим на две части: ние учим  и сега ви показваме част от наученото и се веселим,  както умее да се весели младостта на Етрополе.


Честит празник, ЯСЕНОВЦИ.   


 


Текст и снимки: Христо Христов