Ботевградчанинът Тихомир Василев спечели бронзовия медал от Европейския университетски шампионат по таекуондо - версия WTF, който се проведе в събота и неделя в Москва. В своята категория до 58 кг по пътя към отличието той победи последователно състезател от Сърбия и най-добрия представител на домакините от Русия с 6-4 точки. На полуфинала се изправи срещу финландец. Въпреки че бе оспорвана, Тихомир владееше битката, но бе здраво порязан от съдиите. След равенство се стигна до допълнителен рунд, в който реферите прецениха, че финландецът първи е спечелил т.нар. "златна точка". "Ударът на финландеца бе блокиран от Тихомир с ръка, което в никакъв случай не е точка - каза неговият треньор Пламен Трънски, който е и треньор на националите. - Подадохме възражение срещу това отсъждане, но то не бе уважено", каза Пламен.

Финландецът загуби финала срещу представител на Азърбайджан с 1 точка разлика. След което азерът отишъл при Тихомир и му казал: Ако на финала беше ти, нямаше да имам никакъв шанс". 

Това е втори успех на Тихомир в рамките на един месец. През ноември той стана шампион на Хърватия на турнира Загреб Оупън - първенство от най-висока категория в рамките на Европейската таекуондо асоциация. През лятото на открития шампионат на Австрия Тишо загуби ощ6е в първия кръг от представител на Мексико след оспорвана битка само с 1 точка разлика. Впоследствие мексиканецът стана олимпийски шампион в Пекин. 

В Москва българите спечелиха още две отличия - сребро и още един бронз. 

Тихомир Василев е студент трети курс в НСА - специалност "Таекуондо". Друг ботевградчанин - Иван Кардашев, също имаше право да участва в Москва. След като стана победител на Белград Оупън обаче той не можа да се възстанови от травмите, което попречи на подготовката му.