Организаторите от "Нове Холдинг" обявиха десетте номинирани спортисти в 51-ата анкета за определяне на „Спортист на годината на България" 2008 година. "Златната десетка" бе определена след анкета, която организаторите на събитието публикуваха по интернет. Орагнизаторите обявиха, че в гласуването са взели участие 308 журналисти от 300 медии.

"Това е първата подобна форма на гласуване. За определяне на "Спортист на годината на България" 2008 изцяло бе променена формата и начина на гласуване. Това е с цел субективизмът и пропуските, които са се получавали през изминалите години. Гласуването през интернет също е новост", разкри Христина Ангелова, ръководител на организационния комитет.

За първи път в анкетата бе поанен да участва и вестник "Ботевградски вести плюс".

Организаторите още разкриха, че от тази година ще се създаде и специална експозиция на славата, която ще включва лични предмети на спортисти. Номинираните спортисти по азбучен ред са: Веселин Топалов, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Кирил Терзиев, Кубрат Пулев, Петър Стойчев, Радослав Великов, Румяна Нейкова, Станка Златева, Явор Янакиев.

Церемонията по награждаването ще бъде на 22 декември от 20:30 часа