Здравите спортисти да бъдат ваксинирани веднага след хората от първостепенно значение, за да могат да участват на олимпийските игри в Токио през 2021 г. За това призова президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) лорд Себастиан Коу. Според него ваксинация на спортистите ще позволи в Токио да има безопасна среда, а игрите да минат безпроблемно.


В по-голяма част от държавите по света активните спористи ще бъдат сред последните ваксинирани. Коу обаче държи това да се промени, като да се направи "специално изключение".


"Трябва да сме внимателни. Наясно съм, че работниците на първа линия и хората със заболявания в напреднала възраст са с приоритет, но спортистите също трябва да имат шанс да се ваксинират. Моята работа не е да казвам на хората какво да правят, но трябва да има индивидуален подход", каза Коу.



"Бях в Токио преди седмици и прекарах много интензивни 48 часа там. Организаторите полагат огромни усилия да се справят в тази трудна обстановка. Трябва да бъдем признателни на всички в Япония, които не се отказват пред нищо", добави Коу.