Един от най- добрите футболисти в българското първенство Благой Георгиев е желан от три руски отбора, научи Gong.bg. Съставите от руската висша лига Химки, Терек Грозни и Локомотив Москва са харесали футболиста на Славия и искат да го привлекат.

Представители на тези отбори дори са разговаряли с президента на белите Венци Стефанов, който е заявил, че няма проблем Благо да заиграе и във Висшата лига на Русия, стига условията за играча да са добри и самият национал да е съгласен с такъв трансфер.

Следващите няколко дни ще са решителни за избора на отбор, в който да продължи кариерата си футболиста. Благо Георгиев в момента почива активно като редува концерт на фолкдивата Преслава с посещение на Рилския манастир.

Старши треньор на Терек Грозни е Вячеслав Грозни, който е бивш треньор на Левски, и познава добре качествата на национала. Грозни тези дни бе в България и присъстваше на лекции в треньорската школа.

Благо Георгиев направи много силни мачове за Славия през есента и бе един от малкото, които не разочароваха с представянето си в националния отбор.