Тотнъм спъва трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, разкрива в днешния си брой вестник „Гардиън”. „Шпорите” все още ближат рани от преминаването на Майкъл Карик на „Олд Трафорд” преди 2 години и заради това не желаят да преговарят с „червените дяволи”.

Ръководството на Тотнъм е закотвило цена 30 милиона паунда за Бербатов, която го прави непродаваем.

„Юнайтед прави с Тотнъм това, което Реал Мадрид прави в момента, за да привлече Кристиано Роналдо”, обяснява източник на изданието.

Това обаче бе отречено от шеф на Тотнъм, който настоява, че между двата клуба няма лоши отношения. Цената обаче най-вероятно няма да бъде смъквана, което означава, че евентуален трансфер ще счупи рекорда на Острова (29 милиона паунда за Рио Фърдинанд през 2002-ра).

Капитанът на българския национален отбор иска да играе в Шампионската лига, а и нееднократно е признавал, че жеале да работи със Сър Алекс Фъргюсън.

„Той със сигурност иска да напусне, но Тотнъм не го пуска в Юнайтед, заради Карик”, разкрива източникът. „Така че, проблемът е цената. Другото е, че нито един друг голям отбор не е заинтересован”.

Човек от ръководството на „шпорите” също потвърди, че трансфер на Бербатов е малко вероятен: „Димитър Бербатов има още две години по договор и опция за още две, което е наше право. Не е в наш интерес да го продаваме, особено на друг клуб от Премиършип, който и да е той”.