Лукойл Академик се разделя с нигериеца Кени Аделеке. Новината бе потвърдена от спортния директор на клуба Сашо Везенков при пристигането на „студентите” в България след гостуването на Баронс в Латвия.

„С Чанак още не съм говорил. Аделеке го освобождаваме. Ще търсим заместник. Ще има и други промени до края на седмицата или след последния мач”, заяви Везенков за Гонг, визирайки, че и бъдещето на сърбина Ненад Чанак, който също не пътува за Рига, в Академик никак не е сигурно.

„Естествено първият мач си беше наш. Казвам ви, че заедно с националния, Лукойл Академик е лицето на българския баскетбол. Доволен съм, че не бихме Крива паланка или Русе, а бихме шампиона на Латвия. Ще подмладяваме отбора. Ще правим селекция и за догодина. Ще коригираме отбора и ще разчитаме на младите, които показаха, че може да им се даде шанс. Момчетата изиграха много добър мач. В нашата група се получиха двете изненади в Еврокъп. Уникс победи Динамо, а мисля, че ние можем да победим всеки отбор от това ниво в България”, коментира още Везенков след първата победа на Лукойл Академик в турнира Еврокъп