Корпорацията HP добави дългоочаквания 45-нанометров процесор Quad-Core AMD Opteron, известен с кодовото име „Шанхай”, към известна серия от работни станции.
Моделът HP xw9400 се възползва от възможностите на новия четириядрен процесор, за да предложи на потребителите по-висока производителност и същевременно по-ниско потребление на енергия.
Работната станция е насочена към тежки приложения, като например такива за създаване на триизмерни цифрови модели и видео монтаж. Цената на системата започва от 2400 евро в сайта на компанията или чрез другите канали за продажба.
HP xw9400 е продукт, сертифициран с възможно най-високия рейтинг EPEAT Gold. Всички работни станции на HP са над 90% рециклируеми и имат дизайн, който позволява лесно ръчно надграждане.
Всяка работна станция включва захранване 80 PLUS, което е значително по-ефективно от стандартните захранвания, като по този начин намалява общото потребление на енергия и количеството топлина, изхвърляно в околната среда.
Работните станции на HP се използват от компаниите за дизайн на всякакви продукти – от маратонки до състезателни коли, от анимирани герои до дълбоководни подводници, както и за управление на акции, възлизащи на милиарди долари, или критични ИТ среди.