Най-вероятно мишки са причинили пожара в приюта за бездомни животни в канадския град Торонто, при който загинаха почти 100 котки, заявяват властите, цитирани от Би Би Си. Пожарът в приюта на Хуманното дружество на Торонто, което защитава животните, избухна в сряда рано сутринта. Сред загиналите има не само котки, чакащи своите стопани, но и три кучета и няколко плъха. Пожарникарите смятат, че мишки са огризали електропровода на тавана, което най-вероятно е и причинило пожара. Спасени са били само девет кучета, две котки и един плъх.

„Нещастието и иронията се състои в това, че причинителите на пожара, в който са загинали котки, са били мишки“, заяви представителят на Хуманното дружество Йън Макконахи. „За съжаление мишките също навярно са изгорели“, добави той. Щетите от пожара се оценяват на 250 хиляди долара.

Любителите на животни от цяла Канада предложиха своята помощ на пострадалия приют. Оцелелите питомци са били преместени в общински приют, а доброволците през това време им изграждат нов дом, допълва БГНЕС.