Победителят в третият сезон на Сървайвър: Островите на Перлите и притежател на 250 000 лв., е треньорът Николай Мартинов. След гласуването стана ясно, че Спас и Николай имат по 4 гласа, а Силвия има 1. Така зрителският вот беше решаващ в крайния резултат. Над 90% от зрителите бяха гласували за Николай Мартинов, а едва по-малко от 10% си разделиха Спас и Силвия.

В подкрепа на участниците в студиото бяха дъщерите на Николай - Биляна и Габриела, майката, бащата и братът на Спас и братът на Силвия. Всичките 22-ма участника в реалити формата бяха в студиото, но в самото начало единят от участниците - Филип, напусна неочаквано. По-късно стана ясно, че той, Живко и Джина Стоева, която беше във втория сезон на шоуто, са подготвяли песен, но в последния момент Живко се отказал и това накарало Филип да си тръгне.

Накрая на живото предаване, имаше игра - последна за сезона. Тримата финалисти - Николай, Спас и Силвия, трябваше да запалят огън с примитивни материали и по този начин да разкъсат въжето над огъня. От самото начало Николай нямаше намерение да играе и логично Спас спечели играта.