Стефка Костадинова отбеляза 20-годишнината от поставянето на световния си рекорд в скока на височина сред младите спортисти - деца, лишени от родителски грижи.

Председателят на БОК бе патрон на демонстративен турнир в коронната й дисциплина, както и на състезания по тенис на маса, баскетбол и бадминтон. Генерален спонсор на инициатива, преминала под мотото "Всяко дете има свой връх", бе телекомуникационна компания Globul.

Състезанията се състояха в столичната зала "Христо Ботев" и в тях взеха участие над 300 деца от 32 дома за сираци в страната. Веселина Христова от спортното училище на Левски победи в най-интересната дисциплина - скока на височина, като покори 138 см от първи опит.

След това летвата бе вдигната на 209 см, колкото е световният рекорд на Стефка Костадинова, поставен на 30 август 1987 г. в Рим.

Костадинова застана пред тази кота и веднага бе заобиколена от младите спортисти - нейни почитатели. Всеки искаше да се докосне до своя идол и да си направи снимка за спомен.

Стефка Костадинова получи поздравления и букети от треньор номер 1 на 20-ти век Димитър Пенев, от личния й треньор и бивш съпруг Николай Петров, от БФЛА, връчен й от члена на УС Румен Йонков, от директора на отдел продажби в Globul Дарий Кутелов и други.

Тя награди победителката в скока на височина Веселина Христова. Отличени бяха призьорите в баскетбола, бадминтона и тениса на маса. Наградите бяха връчени от директора на отдел "Продажби" в Globul Дарий Кутелов.

Председател на държавната агенция за закрила на правата на детето Шерин Местан пък дари 11 деца, които получават едногодишната издръжка във висше учебно заведение, като и месечна стипендия от 300 лева от Samsung.