Обстановката в страната е спокойна. Това съобщи дежурният в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации инж. Румен Ангелов, като уточни, че през деня са получени три сигнала за инциденти. На спешния телефон 112 е постъпил сигнал за пропаднал ТИР в канавка на Околовръстното шосе в столицата, на 2 км след кв. ”Казичене” в посока магистрала „Хемус”. Блокирани са две от пътните платна. Тирът е изваден от екипи на КАТ и на териториалната дирекция на МИС в София. Пострадали хора няма, движението е възстановено.

Столичните спасители са отстранили големи ледени висулки от моста под „Цариградско шосе”, над пътното платно от кв.”Младост” към кв.”Дружба”, които са създавали опасност за преминаващите автомобили. Районът е обезопасен.

На телефон 112 е постъпил сигнал от монтанското село Главановци за обърнал се в частен двор лекотоварен автомобил УАЗ 469. Спасителен екип от Монтана е изкарал джипа от двора и го е предал на собствениците. Няма пострадали хора.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия след падналия сняг, съобщиха за Дарик от СБА. От там съветват шофьорите да бъдат внимателни в по-високите части от републиканската пътна мрежа, където има заледени участъци.

Настилките са преобладаващо заснежени. По-високите и откритите места са заледени, но се опесъчават. Слаб сняг превалява в районите на Кюстендил, Русе, Разград и Айтоски проход.

Имаме въведени следните ограничения: през прохода „Петрохан” товарните автомобили трябва да са с вериги и да са без ремеркета и полуремаркета; без ремеркета и полуремаркета през прохода Шипка; по пътя Батак – Доспат, Велинград – Сърница, Белово – Юндола и Велинград – Юндола.

Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Етрополе – Златица, Твърдица – Елена, Арабаконак, както и пътят Етрополе – Чибаовци – Свидня.

Опасности от падащи камъни има на Искърското и Кресненското дефиле, по пътя София – Самоков, Мездра – Ботевград, Асеновград – Смолян и в района на Козница.