Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри. Дъжд превалява в област Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поради мъгла е намалена видимостта: до 100 м в района на Козница; до 150 м по ниските места на област Смолян. Преминаването през всички пропускателни пунктове е без затруднения.

До края на месец юли се затваря проходът "Хаинбоаз" за всички МПС поради извършване на строително-ремонтни работи. Движението се пренасочва през проходите "Рижки" и "Котленски". Затворени за движение са проходите "Твърдица" – "Елена", движението се осъществява през прохода "Вратник "; "Етрополе" – "Златица"; "Арабаконак"; "Троян" – "Кърнаре" е затворен за целия зимен сезон; "Върбица" - "Сунгурларе";

Въведени са следните ограничения в движението на МПС: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", "Шипка" и пътя Батак – Доспат. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Вехтово – Друмево (обходен маршрут-Шумен – Овчарово –Друмево), Опанец – Долна Митрополия – Тръстеник – Оряховица и Ясен – Търнене – Петърница – Беглеж.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки пътно-транспортни произшествия, а седем души са загинали и 26 са ранени. За района на София са станали 71 леки и две тежки катастрофи с двама ранени.