30-40 процента от таксиметровите шофьори, които по принцип работят нощем, ще бъдат на разположение на клиентите в новогодишната нощ. Това прогнозира пред Дарик Кирил Ризов от Браншовата камара на таксиметровите шофьори. 5500 са такситата в столицата, половината от тях обичайно работят нощно време, близо 1700 коли се очертава да обслужват софиянци в празничната вечер.

Единият вариант е клиентът да избира диспечерските пунктове. Колкото и да са задръстени, при някои все пак има шанс да дойде кола и да обслужи съответния клиент на нормалната тарифа. Другият вариант е от стоянка да се договори кола, но не повече от два пъти по-висока тарифа за всеки водач. Защото има и такива, които биха искали договаряне за двойно по-висока тарифа. Повече от двойна в никакъв случай! Аз ви казвам как обикновено се получава като практика. Никога не е било повече от два пъти, макар че и от двете страни е имало някой, който да предлага три пъти повече или някой да се изкуши да поиска повече, но това е неправилно.

Традиционен съвет е да гледат стикерите, защото най-вероятно спекулантите, които карат на двойни и тройни тарифи, ще бъдат на работа на 31 декември срещу 1 януари.

Всичките ще бъдат на работа, това е неизбежно. Говоря за всички, независимо от това кой на какви тарифи вози обикновено. Затова може би най-правилният вариант е, отваряйки вратата, клиентът да попита „За толкова ще ме закараш ли”. Така за секунди можете да се разберете с шофьора.