Всяко ново начало носи в себе си обещанието, че хубавото предстои. Нова учебна година, нови вдъхновения и още по – големи успехи!


Отново е 15 септември, отново е първият учебен ден!


Развълнувани са всички: учители, деца и родители. Малчуганите нямат търпение да се съберат със своите приятели и да огласят затихналото училище със смях и игри. Петнадесети септември е истински празник! Отбелязахме го с песни, стихове, усмивки и настроение!


Тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Отец Паисий“ – Врачеш, започна с издигане на националния флаг и химна на Република България. Учениците от пети клас поздравиха всички с литературно-музикална програма. Акцент в словото на директора на училището - Даниела Дойчева, бе уважението към труда на учениците и преподавателите, отговорността и подкрепата  на родителите.


С вълнение и трепет за първи път прекрачиха прага на украсените с много любов класни стаи и най-малките – първокласниците. Те бяха посрещнати от своите учители с погача и мед, нови учебници и книжки за всяко дете.


Приветствия и поздравителни адреси, по повод откриването на новата учебна година в ОУ „Отец Паисий“, бяха получени от: Милена Дамянова - председател на комисията по образованието към 44 народно събрание; Росица Иванова – началник на РУО София регион; Борис Борисов - зам.-кмет на община Ботевград; Марин Бончовски – кмет на село Врачеш; екипа на Орак Дигитална Учителска Академия; Център за личностно развитие – Ботевград; Цветанка Славковска – представител на Обществения съвет към училището и Камелия Коцева – родител на първокласник.


Първият училищен звънец удари Иванка Иванова – зам.-директор на училището.


Тържествен водосвет за здраве отслужи отец Димитър.


Успешна и усмихната учебна година!


Текст и снимки: ОУ "Отец Паисий" - Врачеш.