Въпреки смяната на собствеността и доскоро неясното бъдеще ЦСКА е най-активният български клуб на тарнсферния пазар до този момент. На Армията вече финализираха преговорите за привличането на четирима футболисти. Това са вратарят Ивайло Петров, нападателят Дормушали Саидходжа и португалците от Локомотив (Мз) Давид Силва и Руи Мигел.
Всички те ще получават заплати до около 6 хиляди евро месечно. С най-дълъг контракт се подсигури Саидходжа, който подписа за 3,5 години. Португалците ще бъдат в ЦСКА за 2,5 години, а вратарят, по прякор Пифа - за 1,5 години.

Освен тях се водят преговори и със защитника на Ботев Йордан Минев, който почти сигурно ще облече червената фланелка от пролетния сезон.
С това обаче селекцията в тима изобщо не е завършила. Само преди два дни бе оповестено официално и пристигането на двамата нигерийци Карибу Алауса и Емануел Омодиагбе. Те ще се присъединят към лагера на червените на 7 януари в Банско. Нигерийците се състезават в местния тим Хартландс, където треньор е българинът Митко Добрев. В този тим рита и Петър Станев - Царицата. Алауса се счита за един от най-талантливите нападатели в Африка. Няколко пъти става голмайстор в родината си и има мачове за националния отбор на Нигерия. За неговото привличане настояваше дори Ферарио Спасов, когато бе начело на ЦСКА преди 4 години. Другият нигериец, Омодиагбе, пък играе като халф и е бил викан няколко пъти в разширения състав на националния тим.

Новите шефове от "Титан" държат на всяка цена да привлекат и още един класен нападател. Това е наложително след контузиите на двамата основни реализатори Здравко Лазаров и Владимир Манчев, които почти сигурно са аут до края на шампионата заради скъсани връзки. На практика в момента червените разполагат само с младока Мартин Тошев, нарочените за гонене Евгени Йорданов и Владислав Златинов, както и новопривлечения Дормушали Саидходжа. Димитър Пенев обаче лично е настоял атаката на отбора да бъде подсилена и с едно доказано име. Заговори се дори за привличането на 35-годишната бивша звезда на Вердер Аилтон.

ЦСКА ще се раздели с доста футболисти. Куфарите вече си стегна холандецът Куидо Ландзаат, който успя да разтрогне по вина на клуба на арбитража преди десетина дни. Той ще получи значителна сума обезщетение от червените. Друга голяма група играчи пък ще се наредят на опашката за прекратяване на договорите. БФС ще разгледа случаите в червения клуб на извънредно заседание на 6 януари. Заради неполучени заплати с ЦСКА искат да скъсат Евгени Йорданов, сърбинът Ненад Настич, словенецът Митя Морац, латвиецът Викторс Мороз и португалецът Фелипе да Коща. Треньорското ръководство обаче е настояло да задържи последния и шефовете на ЦСКА ще направят всичко възможно, за да разполагат с Да Коща и през пролетта. Според някои слухове мениджърката на техничния халф Катарина Паунич се опитва да му уреди трансфер в Левски.

ЦСКА ще направи всичко възможно да се отърве от ненужните Шикозе Удоджи, Владислав Златинов и Даниел Беконо. За изгонването на африканците спомогна и честото им посещение на нощните заведения в Студенски град, което вбесило Димитър Пенев. Червените все още дължат 150 хиляди евро на Вихрен за Удоджи. Има вариант той да се завърне в тима от Сандански, където да бъдат пратени и други от непотребните играчи на ЦСКА. Президентът Коко Динев обаче няма намерение да задържа Удоджи и по всяка вероятност халфът ще бъде трансфериран в отбор от Гърция. Нападателят Влади Златинов и вратарят Даниел Беконо пък най-вероятно ще се завърнат в бившия си клуб Берое. Двамата имаха доста колебливи прояви тази есен и са разочаровали треньорското ръководство. След привличането на Ивайло Петров - Пифа почти сигурно титулярното място под рамката на вратата вече е заето.

ЦСКА ще прати някои от талантливите си юноши да се обиграват във втородивизионни тимове. 20-годишният халф Янко Сандански ще подсили Марек в борбата му за оцеляване в Западната Б" група. Друг младок, Ивайло Димитров, пък ще поеме в посока Своге, където ще облече екипа на местния Спортист. В списъка с преотстъпени играчи ще попаднат още Димитър Петков и Джихат Кямил.