Българските грандове Левски, ЦСКА, Литекс и Локомотив (София) са готови да привлекат двукратния голмайстор на България Мартин Камбуров въпреки че за година и половина той е записал само 6 мача за своя настоящ гръцки тим Астерас Триполис, научи Sportal.bg. За да осъществят намеренията си обаче родните тимове са поставили едно, но доста сериозно условие свързано с пари. И то е, че ако Камбуров иска да заиграе в някой от споменатите отбори, ще трябва да намали поне двойно своята заплата. В Астерис бившият стрелец на Локо (Пловдив) взима заплата от 20 000 евро на месец, което е непосилна сума за Левски и Локомотив (София), предвид клубната им политика, а ЦСКА и Литекс нямали желание да вадят подобни пари за възнаграждение на футболист.

Според източници на нашата медия, към този момент с леко предимство за подписа на Камбуров, при положение, че се съгласи на възнаграждение от порядъка на 10 000 евро, са Левски и Локомотив (София). Сините залагат на неговия мениджър Петьо Заберски, който е роднина със собственика на Левски Тодор Батков и ако лидерът в "А" група отправи конкретна оферта към играча, е почти сигурно, че тя ще бъде приета.

Освен заплатата на Камбуров, другата по-сериозна пречка за акостирането му на "Герена" е евентуалната трансферна сума, която ще поискат гърците. Както е известно Батков вече обяви, че ще има сериозна стагнация в Левски, което означава, че големи средства за трансфери не са предвидени.

Не са за подценяване и шансовете на Литекс, които търсят спешно класен офанзивен футболист, който умее да вкарва голове, а Камбуров бил именно такъв.

Като най-малки за подписа на футболиста се оценяват шансовете на ЦСКА. Въпреки че червените спешно търсят нападател, който да замести контузените звезди Владимир Манчев и Здравко Лазаров, предвид разправиите с продажбата на клуба, от "Армията" все още не са набелязали своята трансферна цел №1. Независимо от спрягането на имена като Аилтон и Цветан Генков. За това до няколко дни ще стане ясно дали червените ще се включат далеч по-сериозно в битката за Камбуров с конкретна оферта към него и Астерас.