Съдебна битка за кадри започна в края на миналата година между RIM и Motorola, конкуренти на пазара за мобилни устройства.
Производителят на популярния в бизнес средите смартфон BlackBerry твърди, че Motorola е наложила забрана на освободени от нея служители да постъпват на работа в RIM.
Това е принудило компанията, която явно се нуждае от квалифициран ресурс за печелившия си бизнес, да заведе дело срещу изпадналата в затруднение Motorola. RIM продава много успешно смартфони в партньорство с телеком оператори, докато Motorola отстъпи позиции на пазара за телефони за сметка на корейски производители като Samsung и LG.
Шатският съд на Чикаго ще разглежда дело, в което RIM иска да се обяви за невалидно споразумение с Motorola за непривличане на служители от едната компания в другата, чийто срок е изтекъл през август миналата година, съобщи Блумбърг.
Motorola пък се опитва да удължи споразумението и да възпрепятства RIM да наема нейни кадри, включително и от вече уволнените. Три месеца по-рано Motorola заведе в чикагския съд дело срещу RIM за нарушаване на споразумението.