102-годишната Амалия Кучолети от италианския град Мачерата още се бори с бюрокрацията, в опит да получи наследството от прадядо си.

Прадядото на Кучолети е починал още преди два века, но оставеното от него още не е достигнало до внучката му заради бавно действащото правосъдие, пише ProntoSofia.

През 1997 година живеещата в Рим Кучолети завела дело срещу свои роднини за терени и недвижимо имущество, оставени от прадядо й. Въпреки напредналата възраст на Кучолети обаче делото било насрочено от властите за 25 март 2010 година.

В резултат на вдигналия се тогава шум по медиите заради абсурда с бавното правосъдие, съдебното заседание в крайна сметка било изтеглено за 2008 г.

И тази дата обаче не била зачетена поради многобройните ангажименти на Съда в Мачерата, така че се наложило ново отлагане на делото за 2010 г. Адвокатите на бабата обаче предполагат, че ще се стигне до ново отлагане. Въпреки всичко синьора Амалия няма никакво намерение да се предава пред бавните темпове на италианското правосъдие, казаха нейните адвокати пред медиите.

Според тях 102-годишната италианка се е заканила на роднините си, че ще дочака края на процеса, дори да минат и още 10 години.