Филипинска домашна помощница наследи 4 милиона долара от покойната си работодателка след повече от 20-годишна служба в дома й в Сингапур.

Прислужницата отказала да обяви публично името си заради страх от възможни заплахи за живота й, тъй като честа практика във Филипините е отвличането на богати хора биват за откуп, а някои от тях ставата и жертва на похитителите си.

Неочакваното наследство, включващо пари в брой и луксозен апартамент, дошло от имуществото на нейната работодателка Кук Кай Миеу, лекарка и филантроп, която починала миналата година на 66 години. Домашната помощница, която се грижела и за покойната й майка, разбрала, че е включена в наследството на работодателката си, написано през 2008 г.

"Аз съм най-щастливата прислужница в Сингапур, независимо дали имам, или нямам пари", съобщи 47-годишната жена, която не е омъжена и е идентифицирана единството с псевдонима Кристине.

"Между нас нямаше никакви тайни. Изобщо не бях изненадана, когато ми казаха колко пари ще получа", допълва тя.

Жената била съкрушена, когато д-р Кек починала миналата година, тъй като двете били неразделни и временно се преместила да живее в дома на племенника й, за да получи утеха, допълва БГНЕС.

Прислужницата, която сега кандидатства за постоянно жителство в Сингапур, заявява, че новопридобитото богатство не е променило начина й на живот. "Не мисля много за парите, които имам. Просто си живея живота, както преди, а не като богат човек", разказва тя.