В първите дни на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ в Етрополе са се родили 5 деца, от които 3 са етрополчета. Между родените само едно е момиче.
На 4 януари се родиха две момчета, като първото за годината на отделението е от Врачеш и се казва Костадин. Той проплаква в 1,45 часа на обяд и е първо дете на Теодора Дамянова и Костадин Йорданов. Теодора е решила да роди в Етрополе, защото е ползвала преди услугите на работещите в отделението и е останала много доволна от отношението им към нея. 
Също на 4 януари, се роди и първото за тази година етрополче Любомир Илиев Илиев с тегло 3,800 кг и дължина 56 сантиметра. Той е бебе-2009 за община Етрополе. Негови родители са Надка Михайлова и Илия Илиев.
Момиченцето се е родило на 6 януари – Йордановден, заради което получава красивото име Йоана.
През изминалата 2008 година в отделението са родени 195 бебета. Като 98 от тях са етрополчета и 13 от селата на Общината. Останалите 84 са на родилки от съседните ни общини-Ботевград, Правец, Ябланица. През 2007 година са се родили 168 бебета, поради което 2008 година може да се смята за бум при ражданията. И това е показателно за цялата страна.