Различни онлайн обединения „срещу полицейския терор" се появиха в известни форуми и мрежи, след протеста пред парламента вчера. Над 100 участници са регистрирали документа в съответната група във фейсбук мрежата. Като причина за тези обединения се посочва побоя над младежи от страна на органи на реда вчера и арестите на някои от тях.

Радимир Иванов все още е в ареста на Първо РПУ, след като беше задържан по време на протестите вчера. Това разказа той за Дарик. По думите му, срещу него е прилагано насилие от органите на реда през цялата нощ в ареста. „Дойде някакъв човек, беше целият брониран, и започна произволно да удря с палка. Беше като акция на респект”, каза той.

Срещу Радимир е образувано бързо досъдебно производство за дребно хулиганство. Уебсайтове и медии показаха вчера побоя и ареста на Радимир на Орлов мост в София. Радимир беше категоричен, че не е провокирал насилие с действията си. „Исках просто да си вървя по пътя, да си хвана автобуса и да си отида в Студентски град. Не да ме хващат и да ме арестуват, какво съм направил”, сподели още той.

След полицейска проверка е арестуван на днешния протест и 18-годишният Мартин Димов, разказа майка му Зорница. По думите й, тя все още не е видяла сина си, но в телефонен разговор с нея той е отрекъл да е проявявал хулиганство на митинга. „Обажда ми се после полицейският инспектор и казва „не се притеснявайте, той нищо не е направил”. Като нищо не е направил, защо да яде бой. Ако не се бях обадила, дали щеше да го пусне сега или аз нямаше да знам какво е станало с детето ми”, заяви тя.