1800 полицаи и жандармеристи ще охраняват протеста пред парламента в сряда, съобщават от МВР. Ще бъдат изградени и специални пропускателни пунктове, на които освен полицаи ще има и представители на организаторите.

Около площадите „Народно събрание” и „Независимост” ще бъдат въведени ограничения за придвижване с автомобили. От 11.30 часа до приключване на протестните действия, поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала "Христо Ботев" до последната спирка на автобус 280 и пл. "Народно събрание". Изцяло ще бъде спряно движение по време на протеста двупосочно по бул. "Цар Освободител" – от бул. "Васил Левски" до ул. "Г. С. Раковски".

В зоната за сигурност на Народно събрание и Министерски съвет ще бъдат взети превантивни мерки, с цел недопускане нарушения на обществения ред.

На работна среща в СДВР днес организаторите са заявили, че очакват в протестите да се включат около 5000 души. Те са поели и ангажимент за извършване на необходимите действия, за да не се допуснат нарушения на обществения ред. За целта са осигурени 25 души с цветна лента на ръкава, които ще бъдат ангажирани да следят за недопускане на инциденти и престъпления сред протестиращите.

След няколко дневно прекъсване студентите продължават протестите, които започнаха на 14 януари, заедно с еколози и фермери. През първия ден на митингите се стигна до сблъсъци между полицията и ултраси, които предизвикаха бой на площада пред Народното събрание. Следващите дни протестите преминаха мирно, като броят на протестиращите с всеки ден намаляваше.