Приключи вторият етап от кастинга за "Страх". От над 10 000 кандидатури бяха избрани и поканени 800 души. В продължение на 4 дни екипът на шоуто се срещна със смелчаците, престрашили се да дойдат на живо и да се сблъскат с първите задачи.

Процентното съотношение между мъже и жени беше в полза на силния пол - около 65%  от явилите се са мъже, срещу 35 % за дамите.

Още на този етап кандидатите се сблъскаха с някои от ужасяващите екзотичните твари, които ще видим в шоуто. За добре дошли комисията предложи на всеки от тях да изяде по един тлъст екземпляр от порода червеи, невиждани по нашите географски ширини.

Въпреки, че специално докараните огромни южноамерикански хлебарки не бяха предвидени за ядене, а само за дегустация с език, се намериха и такива, които решиха, че нямат проблем да схрускат няколко от гигантските буболечки.

На няколко мъже обаче стомасите не издържаха и те върнаха погълнатото в специално предвидените за това кофи.

А когато бяха отворени кутиите с тарантулите и скорпионите, по лицата на много от кандидатите се изписа истински страх. Това са две от най-опасните създания на този свят. Поради тази причина, на място през цялото време присъстваше и медицинско лице, готово в случай на нужда мигновено да реагира с инжектиране на необходимия антидот серум.

За всеобщо успокоение, мераклиите за екстремни преживявания просто трябваше да подържат за малко в ръка страховитите същества. Една от най-смелите жени обаче целуна тарантула, въпреки че не й беше поставена такава задача.