12 сигурни контроли вече има мъжкият национален отбор за подготовката си преди Евробаскет 2009 в Полша. Пини Гершон и помощникът му по физическа подготовка Ави Ковалски се срещна вчера с ръководството на федерацията, за да уточни програмата на тима за лятото.

Той ще събере избранниците си между 14-ти и 21-ви юли, а първите тестови мачове ще са на 28-ми и 29-ти юли срещу Португалия като домакин. Следват две срещи с Белгия Ц на 2-ри и 3-ти август. Между 7-ми и 9-ти август пък у нас ще се проведе турнир с участието на Беларус, Грузия и Черна гора.

В края на същия месец - между 28-ми и 30-ти август пък "трикольорите" ще участват на силен турнир в Словения, като ще се изправят и срещу Гърция.

"Вече имаме изградена рамка. 12 контроли са може би достатъчно, но все още търсим съперници за 21-ви и 23-ти август и за 3-ти септември. За последната дата преговаряме с Германия", обяви техническият директор в тима Константин Папазов.

Гершон пък потвърди присъствието си на честването на 90-годишния юбилей на баскетбола в България. За церемонията е поканен още и генералният секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман, както и шефът на европейската централа Георгиос Василакопулос.