След като Габриела беше сред първите, изгонени от играта, и другата близначка си тръгна от "Survivor Експедиция Робинзон"!

Биляна напусна играта огорчена със сълзи на очи, но се сбогува с всеки от съотборниците си, без да обърне гръб никому.

След като не се справи с яденето на гадости, Биляна се надяваше победителят в изпитанието, Жоро Дренски, да й отстъпи своя личен имунитет.

Той обаче не го направи, като се оправда с това, че не би се възпротивил на общата нагласа в племето.

Аргументите на племето бяха подобни на мотивите, с които Тортуга по-рано гласуваха за елиминирането на сестра й Габриела – прекалено самочувствие и неподплатена самоувереност.

До изгонването на Биби се стигна след игра, която беше особено неприятна – особено за гнусливите. Всички от Тортуга трябваше да изядат по една дузина гадости.

Менюто включваше изкормени змии (като ордьовър), гущери, жабешки езици, които трябваше да бъдат изтръгвани със зъби от устите на земноводните, телешки и свински очи плюс мозък и черен дроб.

Надпреварата се състоеше от общо седем кръга със седем различни блюда, като отпадаше онзи, който последен изпразни паницата пред себе си. Още в първия кръг Станислав отказа да яде змии и прекрати участието си.

Георги Кръстев се затрудни със сдъвкването на жилавите гущерчета и отпадна втори. Най-гладната в племето - Биляна, пък не успя да се справи навреме с късането на жабешкия език.

Кравешките очи се оказаха непреодолимо препятствие за Агонцев, а на предпоследното блюдо играта напусна и Сашо.

За финала се класираха Станка Никлева и Дренски, който първи успя да изсърба "попарата", забъркана от Владо Карамазов. "Коктейлът на водещия" се състоеше от тройка мозък и черен дроб плюс едно око в кокосово мляко, гарниран с резен ананас.

На път за пещерата Биляна предусети, че гласуването ще се обърне против нея и се опита да се защити от нападките на съплеменниците си, като изтъкна всичките свои достойнства през трите седмици на острова.

В прав текст тя коментира, че явно племето е решило да изгони още един от силните си играчи (т.е. нея). Честото използването на "Аз..." допълнително подразни останалите и Антон Агонцев й отправи забележка, че е още малка и има време да се доказва.

Така, с общо пет гласа, Барбадос решиха именно Биляна да стане деветият участник, напуснал "Survivor Експедиция Робинзон". Против нея се оказа и черният вот на Меги Дерм.

По-рано поредната тежка нощ в лагера на Тортуга накара членовете на племето да поискат лекарска помощ за Лъчезар. Проливният дъжд беше влошил състоянието на подполковника, който получи обрив.

След бурята нощес в противниковия лагер пък имаха проблеми със своя съквартирант - плъх. Той отново не остави сините да мигнат и те започнаха да кроят планове как да го изядат, като по този начин, без да знаят, се подготвиха за предстоящото състезание...

В следващия епизод ще видим как, останали с една жена, мъжете в Барбадос се надпреварват да флиртуват с нея.

Наградата в поредната игра пък е повече от апетитна – агне на шиш.