Вече няма да гледаме как близначката Габриела се гушка с Жоро Костадинов. Най-младата в Тортуга беше прогонена от своите след бурно заседание на племенния съвет, на което червените си разменяха обвинения на висок глас.

Другият фаворит за отрицателния вот беше Лъчезар, против когото се обявиха Джина Стоева, Жоро Костадинов и Габи.

Тийнейджърката стана жертва на неговата теза, че ако тя и сестра й стигнат до обединението, ще са практически непобедими.

Против нея се канеше да гласува дори Светла Димитрова, която преди заминаването за Карибите обещала на бащата на момичетата, лекоатлет като нея, да полага майчински грижи за тях.

Габи напусна острова и за това обвини Лъчезар, нарочен от нея за интригант.

Тя имаше лошо предчувствие още преди племето да поеме към пещерата и смяташе, че дразни останалите в Тортуга.И без нейното присъствие обаче в лагера на червените вече се разгарят конфликти и взаимна неприязън.

Обект на такива чувства от съотборниците си станаха дори Миро и Човека паяк, които също гласуваха против Габи. Иван пък се застъпи за Лъчо и разказа на всеослушание как близначката го е агитирала да изгонят военния.

В следващия епизод ще видим бурни страсти в Тортуга; Агонцев и Кристоф се изправят един срещу друг в дуел и борбата на оцеляващите за най-голямата досега награда – прясно месо и  картофи.