В автосалона на Hyundai в Стара Загора преди няколко дни Николина Алендарова купи автомобил Hyundai i10 с пари в брой на монети от по 20, 50 стотинки и 1 лев. Автомобилът е бил за подарък за снахата на г-жа Алендарова - Александра, и струва точно 18 850 лв. с ДДС.

Монетите били грижливо опаковани в 47 консервени кутии от доматено пюре и тежали близо 200 кг.

Идеята била на клиентката, която e собственик на консервна фабрика. Поводът пък бил рожденият ден на нейната снаха. Тя отбелязала своята 25-а годишнина с придобиването на чисто нов автомобил Hyundai i10, от официалния дилър на марката в града.

От официалния вносител на Hyundai за България - "Индустриал Комерс", се шегуват, че това е доказателство, че марката Hyundai е най-достъпната у нас, с най-атрактивни цени, позволяващи дори хора със спестени средства под формата на монети да се сдобият с нова кола.

В условията на финансова криза това е един от начините да се купи нов автомобил, без да са необходими банкови кредити и месеци и години на изплащане на лизинг.

При премиерата му в България от вносителя имаше идея, че i10 ще бъде автомобил, който се предпочита най-вече от жени, но едва ли са имали представа по какъв начин може да бъде закупен.