Пред неочакван проблем се оказа изправен баскетболният тим на Берое дни преди началото на подготовката за новия сезон. Развихрилата се в късния следобед в неделя буря в Стара Загора нанесе сериозни поражения на покрива на общинската спортна зала „Стара Загора“.


В съоръжението от няколко седмици тече усилен ремонт. Както предварително обявиха от ръководството на община Стара Загора,  бяха ремонтирани съблекалните, закупени са нови баскетболни кошове, предстои да се изместят рекламните пана, заради изискването да има разстояние до трибуната от 2 метра и да се изгради предпазен парапет край трибуните, да се ремонтира осветлението. Реновирането на спортното съоръжение обаче бе почти на финалната права преди появата на проблемите с покривната конструкция. Предварителните прогнози сочат, че това ще удължи работата по ремонта на залата.


По тази причина ръководството на баскетболния клуб обмисля вече варианта подготовката на тима да бъде изнесена извън Стара Загора. По предварителен план тя би трябвало да стартира в средата на следващата седмица – около 15 август. Невъзможността да се използва залата обаче може да доведе до промени в програмата на носителите на Купата на България.


Първият официален мач на Берое за новия сезон е на 17 септември когато „зелено-белите“ ще се изправят срещу шампиона Лукойл Академик в спор за Суперкупата на България. Двубоят ще се играе в София. Първият предварително ясен домакински мач на Берое за сезон 2017/18 пък е на 11 октомври когато е реваншът от втория квалификационен кръг на турнира ФИБА Еврокъп. Първенството на НБЛ стартира на 17 октомври, предстои обаче да бъде изтеглен жребият и определена програмата.