Пластичната хирургия не страда от ефектите на икономическата криза - във Великобритания все повече хора решават да се подложат на операция, предаде BBC.

Статистиката показва нарастване на броя на операциите на гърдите и при двата пола, като най-бързо нараства намаляването на „мъжки гърди". Общо 34187 процедури са били извършени през миналата година, което е увеличение с 5% спрямо 2007г.

Въпреки това хирурзите предупредиха, че е важно в трудните икономически времена пациентите да не вземат решения, основавайки се само на цените. Докато други отрасли от икономиката се свиват, общият брой на хората, които се подлагат на пластична хирургия продължава да нараства, като от 2003 г., броят на извършваните процедури се е утроил.

Жените са основната част от пациентите, но изглежда, че нарастващия брой на опериращите се мъже е една от основните причини за продължаващия растеж. Експертите предполагат, че увеличението може да се дължи и на увеличаващата се публична популярност на процедурите.

Основното намаление е сред липосукциите, като сред жените броят на кандидатките за процедурата са намалели с близо една трета.