Въоръжен мъж отвлече автобус, пътуващ по линията София – Варна, с около 50 пътници. Автобусът, собственост на фирма „Биомет”, е тръгнал от Централна автогара в столицата в 13.00 часа.

Малко след тръгването на автобуса 33-годишен мъж – М.Г., е заплашил шофьора с пистолет със заглушител, като е казал, че в себе си носи и ръчна граната. Похитителят иска да му бъде заведен негов съгражданин, който през лятото на миналата година причинил катастрофа, при която съпругата на похитителя загубила бебето си.

Слави Монов, ръководител на автобусен отдел в „Биомет”, също потвърди за инцидента пред Дарик. По думите му похитителят сам е пожелал автобусът да спре на бензиностанцията и изложил исканията си.

В ефира на Дарик Миролюба Бенатова изнесе други факти. Според нейната информация при причинената катастрофа съпругата на похитителя не е загубила детето си. Бенатова каза, че детето се е родило здраво на 17 януари. Тя назова и името на похитителя – Мирослав Блажев. По думите й човекът, когото Блажев очаква да му бъде доведен се казва Петър Ганев. Бенатова каза още, че преди време тя е разговаряла лично с похитителя – тя го определя като не особено уравновесен човек, и не се нае да коментира доколко истинска е историята му.

Бенатова уточни още, че пътниците в автобуса са 37.

В момента автобусът се намира след тунелите на автомагистрала „Хемус” на бензиностанция „ром петрол” близо до Сопот, съобщиха за Дарик от МВР. От министерството казаха още, че има група, готова за преговори с похитителя.