Гранични полицаи задържаха шестима нелегални емигранти от Бангладеш в близост до ГКПП – Кулата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Чужденците били укрити в специално изработен тайник в хладилен камион, управляван от 50-годишен гръцки гражданин. Шофьорът на товарния автомобил предложил няколко пъти подкуп на граничните полицаи.

Хладилният камион пътувал от Румъния за Гърция. Първоначално спрял на опашката от чакащи да преминат в Гърция тирове. След като видял, че трябва дълго време да чака, шофьорът решил да отбие встрани, за да могат нелегалните пътници да отидат до тоалетна.

Камионът отбил и спрял в района на санданското село Катунци. Шестимата мъже от Бангладеш били забелязани от граничен полицай когато излизали от тайника, входът за който е зад шофьорската кабина.

Районът е бил блокиран незабавно. Водачът и шестимата нелегални емигранти са задържани. По първоначални данни на шестимата от Бангладеш, те са се качили в Румъния и имат разрешителни за пребиваване в северната ни съседка. Работата по случая продължава.