Рейд на черна крава из центъра на Сливен предизвика безпокойство сред граждани и служители. Собственикът на животното, възрастна жена от квартал „Комлука" в града, едва се яви в общината и най-вероятно ще трябва да заплати привеждането на животното в обект на „Общинска охрана и СОТ" и въжето. Млекопитаещото се разходи вчера, в късния следобед, пред сградата на полицията, данъчната служба и драматичния театър. Притеснени граждани и служители съобщиха пред Дарик, че дори са подали сигнал на телефон 112 за инвазията на преживното.

„Получихме сигнал от полицията и в продължение на два часа издирвахме животното из града", потвърди управителят на общинската охранителна фирма Никола Кънев.

Охранителите сгащили злополучната крава до болница „Царица Йоана" в града и потърсили съдействието на роми, жители на квартала, за да я откарат в обект на фирмата. Така операция „Крава" приключва успешно към 18 часа вчера.

Никола Кънев съобщи още, че Сливен не разполага с приют, в който временно да бъдат настанявани безстопанствени и опасни животни и това дори би могло да създаде конфликт с природозащитници.

Днес собственичката на кравата беглец разбра, че трябва да плати превоза, въжето с което е вързано животното и че я грози акт за неспазване на общинската наредба. Притеснената жена обясни, че кравата й била изтървана от нейното внуче, което било психично болно. Тя заяви, че ще се отърве от останалия си добитък, защото трябва да плати операция на другото си внуче в София.