На спешния телефон 112, който засега действа само в границите на София и областта, куриози никак не липсват.

- По време на учителската стачка, ученици звънели за да си говорят с оператор, тъй като на едни им било скучно, а други се страхували да стоят сами вкъщи, съобщава Дарик радио.

- През нощта се обажда мъж и се оплаква, че е ограбен от гостенката си. Било му скучно и си поканил компания. Тя му казала, че й се пие бира, той отишъл до магазина и когато се върнал, установил, че е ограбен.

- Жена се обажда на 112 да съобщи, че чакалът в зоологическата градина е избягал. На въпрос на оператора как е стигнала до това заключение, тя отговаря, че от половин час стои пред клетката на чакала, а него го няма. По-късно се установява, че животното наистина е избягало.

- Продавачка в хранителен магазин звъни на 112, за да се оплаче, че в магазина е влязло куче и нея я е страх. За да не я ухапе, тя му дала месо и то пак не иска да излезе.

- През нощта се получава съобщение, че на едно кръстовище лежи мъж. Оказва се, че човекът се е понапил. Тръгнал си и когато решил, че е стигнал до вкъщи, съблякъл палтото си, закачил го на знак СТОП и си легнал.