Ново устройство на компанията Aten позволява да се увеличи разстоянието между компютъра и управляващата конзола (клавиатура, монитор и мишка) до повече от 100 метра през Етернет кабел.
CE750 се явява USB базиран KVM “екстендър”, съобщава доставчикът Комел Софт. Този нов модел притежава функция за автоматична компенсация на сигнала, както и RS-232 серийна функционалност.
Възможността за отдалечено управление е важно преимущество в случаите, когато е необходим пряк достъп до оборудване, което се намира в неудобно за работа място. Такива са например повечето сървърни помещения.
Предимството на подобно решение е още по-очевидно, когато конзолата е в помещения с неблагоприятни за самия компютър условия - например производствени цехове и строителни площадки.
CE750 осигурява RS-232 порт в локалния и отдалечения модул, като така позволява на потребителя да включи удължителя към сериен терминал за конфигуриране (за локалния модул) или пък да ползва отдалечено серийни устройства от рода на сензорни монитори или баркод скенери.
Устройството се предлага от Комел Софт за 687 лв.