Компанията EMC добави опция за флаш устройства в новите си мрежови сторидж системи Celerra, за да увеличи производителността.
Решенията NS-120 и NS-480 идват да заменят NS-960, като предлагат всички възможности на NAS системите, iSCSI и Fibre Channel връзки и възможност за мащабиране до 960 дискови устройства.
Множество други нововъведения в Celerra ще позволят на компаниите да снижат цената на сторидж решенията, посочват от EMC пред IT Pro. Така например, дедупликацията намалява с 50% необходимия сторидж капацитет.
EMC твърди, че първа предлага флаш устройства в NAS системи. Според компанията, това ще увеличи производителността с 800%, в допълнение към 98-процентното подобряване на енергийната ефективност.
Новите системи са особено подходящи за виртуализирани среди. Потребителите могат да разполагат едновременно с класически твърди дискове и флаш устройства.
EMC твърди също, че NS-120 и NS-480 намаляват с 22% цената на притежание (TCO) на сторидж системата, в сравнение с конкурентните решения. Изчисленията са направени за тригодишен период на използване на хардуера и софтуера.
През август миналата година EMC представи на българския пазар платфорамата CLARiiON CX4, като обяви, че за първи път подобна сторидж система предлага възможност за SSD устройства, наред с класическите твърди дискове.
CX4 е масив от нисък и среден ценови клас, но като функционалност отива далеч над нуждите на потребителите, които са решили да започнат начална сторидж консолидация. Платформата е оптимизирана за VMware и други виртуални среди.