Мадона идва най-после у нас. Това бе съобщено днес на официалния сайт на изпълнителката. Кралицата на попа ще изнесе концерт в страната ни през тази година като част от световното си турне Sticky & Sweet.

Датата, на която Мадона ще пее пред българска публика, още не е известна. Това ще бъде първото посещение на певицата у нас. То е включено във втората част на турнето Sticky & Sweet, което звездата проведе през миналата година. Това е и първото турне, което Мадона някога е удължавала. Вторият тур от Sticky & Sweet ще започне с концерт на 4 юли в Лондон. Освен в България, Мадона ще пее още в Белгия, Германия, Норвегия, Естония, Словения, както и в Румъния, Унгария и Сърбия.

Седмица след като навърши 50 години през август 2008 г., Мадона откри осмото си световно турне с грандиозен концерт в Кардиф, Уелс. Кралицата на попа изпълни пред 40 000 зрители, песни от цялата си почти 30-годишна кариера, на фона на картини, изобразяващи разрушение и глобалното затопляне, снимки на Адолф Хитлер, президента на Зимбабве Робърт Мугабе, бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор и на иконата Джон Ленън.

Шоуто е съставено от четири части. Първата е в стила арт деко от 20-те години на миналия век. След това Мадона се връща към първите си успехи през 80-те години и към корените на рапа. Третата част е повлияна от румънски фолклор, а последната – от Далечния Изток.

Sticky & Sweet е най-успешното турне, правено някога от солов изпълнител. До този момент, то е било гледано от рекордните 2 350 285 зрители в 58 града. А приходите от първата част надхвърлят 280 милиона долара. С продадените над 200 милиона албума в целия свят, Мадона бе обявена от книгата на рекордите „Гинес", за най-успешната певица на всички времена.