LG Electronics представя у нас новата си серия „умни" монитори, обозначени като W53, съобщава PCworld.bg.
Те очевидно са първите от широката мониторна гама, която компанията е подготвила за 2009 г.

Според производителя LCD продуктите от линията W53 автоматично настройват параметрите си спрямо светлината в помещението и излъчваната картина, като по този начин значително намаляват напрежението за очите при продължително гледане.

 "Умната" технология на LG отива и едно ниво над автоматичната настройка според заобикалящата среда.
Според компанията мониторите от W53 серията, могат да анализират и това, което се излъчва на екрана в момента.

Когато цветовете са тъмни мониторът автоматично увеличава яркостта и обратното, което пък дава възможност и за намаляване на общата консумация на енергия.
Мониторите от тази серия ще се предлагат в размери от 18,5 до 27 инча, имат 1920 x 1080p Full HD резолюция и 16:9 формат.

 Освен това, мониторите са оборудвани с технологията Digital Fine Contrast Ratio, с помощта на която контрастното съотношение достига 50000:1, а матриците са с 2ms време за реакция. така че мониторите са подходящи за всякакви приложения, включително за игри и гледане на кино във висока резолюция.

Интересна функция е таймерът, който се включва, за да напомни на зрителя кога е време да направи почивка от взирането в екрана.
Таймерът може лесно да се настройва и според желанието на потребителя.

Специален сензор на рамката на монитора пък регистрира движение на ръка в близост и активира светлинките на бутоните, като ги прави по-лесно видими. Когато мониторът не се използва бутоните угасват.

Уникална функция за серията W53 е режимът „Кино", който елиминира всичко, което може да разсейва зрителя, докато гледа филми онлайн: функцията затъмнява всичко, с изключение на филма и не позволява на рекламите на сайта да развалят удоволствието по време на филма, допълват от LG.