Нешънъл Джиографик предостави богато съдържание на проекта Google Earth Ocean, който стартира на 2 февруари.
С помощта на знанията на експертите и изследователите си, както и на огромния набор от мултимедийни активи, с който разполага, Националното географско дружеството (National Geographic) обогати значително новата версия на Google Earth.
Нешънъл Джиографик сътрудничи на Google Earth от няколко години и е част от Ocean от самото начало на проекта. Океанографът и щатен изследовател на Нешънъл Джиографик - Силвия Ърл e един от водещите учени в проекта на Google.
Дружеството финансира океански изследвания от 75 години и този проект ще бъде от голямо значение за показване на резултатите от работата на нeговите учени и изследователски програми.
С помощта на новата платформа, информацията на Нешънъл Джиографик за океаните ще стане още по-достъпна за широката аудитория.
Националното географско дружество е предоставило Google Earth Ocean 12 видеоклипа, както и карти и друго съдържание от книгата на Ърл „Океанът: Илюстриран атлас”.
Други материали, включени в проекта, са тестове по география и статии от списанието Нешънъл Джиографик, видеоклипове от документалния ТВ сериал „Диви хроники”, много снимки и интерактивни и образователни материали.