Четири дати за провеждане на кандидат-студентски изпити обяви Международното висше бизнес училище: 5 април; 7 юни; 11 юли; 12 юли. За явяване на първата документи се приемат от 9 март до 1 април, за втората – от 6 април до 3 юни, а  за останалите две – от 8 юни до 8 юли. Кандидат-студентите имат възможност да пробват силите си на всяка една от определените изпитни дати. За класирането ще се вземе предвид най-високият постигнат резултат.

Кандидат-студентите подават молба по образец за класиране от 9 март до 8 юли. Тази молба може да бъде получена на място в МВБУ или изтеглена от сайта на висшето училище. Към нея трябва да бъде приложено копие от дипломата за средно образование.

За явяване на изпит по общообразователна подготовка се внасят по 25 лв. По 20 лв. допълнително ще внасят кандидат-студентите, които ще държат изпит по чужд език за определените специалности. На 5 април и на 7 юни ще се проведе изпитът по английски език, а на 11 и 12 юли са насрочени изпитите по френски, руски, немски и испански език.

Кандидатите за второ висше образование няма да държат изпит. Те подават само документи за прием и участват в отделно класиране – съобщи административният директор на МВБУ Димитър Димитров.

Тази година МВБУ предлага обучение по четири бакалавърски програми на български език: Бизнесадминистрация – редовно, задочно и дистанционно обучение; Международни икономически отношения – редовно и задочно обучение; Счетоводство и контрол – редовна и задочна форма и Туризъм – редовно и задочно обучение.

В учебния отдел на висшето училище може да получите информация за обучението по програмите на английски език.