За предстоящият летен семестър на академичната 2010/2011 година възможност за студентски обен имат студентите на МБВУ, успешно завършили първите два семестъра от своето обучение. Отворени бройки за студентска мобилност има за Кралство Холандия, Дания и Кипър.

Студентската мобилност се развива в рамките на програмата ЕРАЗЪМ, част от европейската интегрирана програма "Учене през целия живот".
Програма Еразъм e европейска инициатива в областта на висшето образование, която дава възможност и на български студенти да преминат през период на обучение (между 3 и 12 месеца) в чуждестранен университет. Студентската мобилност се осъществява въз основа на сключени двустранни договори между МВБУ  и университети от страни членки на Европейския съюз. В двустранните договори се посочват всички параметри на студентската мобилност - ниво на обучение, продължителност в месеци, области на знанието, специалности. Приемащият университет се задължава след завършване на периода на обучение, за който се използва стипендията, да предостави информация за модулите на обучение и резултатите от него. И приемащият и изпращащият университет се задължават да признават модулите на обучение на студента преди и по време на мобилността.
Възможност да се възползват от стипендиите за студентска мобилност по програма Еразъм имат всички студенти на МВБУ, независимо от формата по която се обучават (редовна, задочна или дистанционна ). За участие в конкурса се допускат студенти, успешно завършили втори семестър от своето обучение, които владеят на много добро ниво езика на приемащия университет. Максималният Еразъм-период за студентите на МВБУ е 6 месеца. Изисква се общ успех минимум добър (4.00).

Подаването на документи се извършва в отдел "Международно сътрудничество" по предварително обявени срокове.
Селекцията на кандидатите въз основа на предоставените от тях документи се извършва от комисия, начело с Ректора и зам-ректора както и директор „Развитие и международно сътрудничество" на Международно висше бизнес училище.

След окончателната класация одобрените кандидати подписват тристранен Learning Agreement , който определя учебната програма и задава изискванията на приемащата институция, съобщават от МВБУ.