Голяма част от парите, предназначени за животновъди, попадат в джобовете на хора, които въобще не се занимават с фермерство. Това каза в предаването „Денят” председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

Според него Министерството на земеделието не работи за каузата на всички земеделски производители: „Това министерство е партийна поръчка. То работи за някои поставени фермери и поставени зърнопроизводители, фиктивни, партийни, написани просто на книги”.

Синапов и лидерът на Асоциацията на млекопроизводителите Андриан Цаконски разединиха позициите си в последните дни. Различни позиции имат и по отношение на заместник-министъра на земеделието и храните Светла Бъчварова. Според Синапов тя е „единственият човек, който е обръщал внимание на животновъдите”.

„Когато министрите не ни приемаха, ние отивахме пред нейния кабинет и тя се опитваше всячески да ни помогне. И това сме го правили с Цаконски. В един момент, по сценарий на министър, ние тръгваме против нея – аз това не мога да го направя. Има много предложения, внесени от нея, но тя все пак е заместник-министър”, каза още Синапов.