11 нови автомобила Опел дари ПФК "Левски" на Столичната дирекция на полицията на тържествена церемония пред Паметника на незнайния воин.

Договорът за дарение между футболен клуб "Левски", фирма "София Ауто" и Столичната полиция бе подписан на 4 юли т.г. Чисто новите автомобили Опел са предназначени за служителите в група Контрол на обществено-опасни средства (КОС-СДП) и деветте районни полицейски управления.

Румен Петков е утвърдил и нов щат за колите, които ще бъдат денонощно на разположение на служителите по контрол на общоопасните средства. Тези нови автомобили технически обезпечаваме КОС-София, каза Румен Петков.

Той посочи, че при модернизацията на вътрешното министерство тази служба е стояла на заден план, но нейните функции са изключително важни и сега с това дарение въпросът за техническата обезпеченост се решава окончателно.

Това е ярък пример как публично-частното партньорство е подчинено на интересите на обществото. Футболен клуб "Левски" показа своята съпричастност в стремежа правоохранителните органи да се модернизират, каза още Петков.

Освен колите на министъра на вътрешните работи Румен Петков бе подарена футболната топка от мача Левски-Челси с автографите на българските футболисти от старши треньора на отбора Станимир Стоилов.

Този акт на дарение не е спорадичен, а е поредна изява на уважение от страна на футболния клуб към институциите и държавността, каза собственикът на "Левски" Тодор Батков.

Надявам се успехите на "Левски" на европейските футболни турнири, които носят допълнителни приходи, да ни позволят и в бъдеще да правим подобни дарения, посочи Батков. Той каза, че за последните по-малко от три години клубът е платил над 5 млн. лева данъци.