Голямата награда в "Това го знае всяко хлапе!" вече е спечелена. Младо семейство от София успя да стигне до въпрос от категория за 36 000 лева и да отговори правилно.

Щастливите победители са Милена и Николай Терзийски от София. Двамата са женени от 13 години и правят опити да се сдобият с бебе по метода ин витро.

Те участваха в специалните издания на играта, посветени на двойки, които се опитват да заченат по този метод.

По време на специалните издания на "Това го знае всяко хлапе!" участваха пет двойки. Общата сума, която те спечелиха е близо 50 000 лева. Зрителите на bTV ще могат да видят тези броеве в седмицата от 9 до 13 февруари.

Невероятната игра на Милена и Николай ще бъде излъчена в сряда, 11 февруари преди Новините на bTV. След като успяха да отговорят правилно на десетте въпроса от категории до пети клас, двамата ще отворят специалния бонус въпрос от категория "Чужди езици".

През януари Министерски съвет реши държавата да финансира до три опита за зачеване ин витро. Те ще бъдат финансирани от Фонда за асистирана репродукция, чийто бюджет за тази година е 20 милиона лева. Фондът ще заработи ефективно в срок от три месеца.

"В България има над 230 000 двойки, които се нуждаят от ин витро. Техните проблеми се превръщат в проблем от национално значение. Затова работата по решаването му не трябва да спира само с тези 20 милиона. Радваме се, че "Това го знае всяко хлапе!" успя да даде своя, макар и малък, принос. Дано с това, което успяхме да направим, няколко страхотни бебета бъдат създадени", заявиха продуцентите на играта Иван Христов и Андрей Арнаудов.